Aangifte van werken West-Vlaanderen

Verplichte werfmeldingen

Ontdek onze toepassingen

Aangifte van werken West-Vlaanderen

Aangifte van werken 30bisAangifte van werken

De aangifte van de werken 30bis moet altijd door de aannemer op wie een beroep werd gedaan, gemeld worden bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), Constructiv en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De aangifte moet altijd voor het begin van de werken gebeuren. Wanneer er specifieke veranderingen zijn, moet u de aangifte opnieuw doen.

Alle werken in onroerende staat en daarmee gelijkgestelde werken moeten aangegeven worden :

  • Elke overeenkomst tussen de opdrachtgever (bouwheer) en de aannemer vanaf 5.000 euro (zonder btw) met minstens 1 onderaannemer
  • Elke overeenkomst tussen de opdrachtgever (bouwheer) en de aannemer vanaf 30.000 euro (zonder btw) met of zonder onderaannemer

Aangifte van de werken 30ter

De aangifte van de werken 30ter moet altijd door de aannemer op wie een beroep werd gedaan, gemeld worden bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). De aangifte moet altijd voor het begin van de werken gebeuren. Alle werken en diensten in het paritair comité voor de bewakings- en/of toezichtdiensten en sommige activiteiten van de vleessector moeten aangegeven worden.

Buitenlandse ondernemingen

Het is ook mogelijk dat buitenlandse ondernemingen de aangifte van de werken verplicht moeten melden bij het RSZ als ze een overeenkomst hebben met een bouwheer voor werken in onroerende staat in België.

Lees meer over werfmeldingen in de bouw en de bijhorende wetgeving.

Op zoek naar een partner regio West-Vlaanderen voor de aangifte van werken? Traxgo is actief over gans Vlaanderen en kan u dus zeker verder helpen.

Meer informatie? Contacteer ons